Blog

20 mrt 2018

2018 is fantastisch begonnen. Sjabeka en Imke reden samen hun eerste 160 km uit en dat in de woestijn van Abu Dhabi ! De persoonlijke uitnodiging ontvingen we al vroeg zodat er ruim tijd was om sjabeka op dit evenement voor te bereiden. We wisten dat ze sterk is maar dat ze ook zo fit zou terugkomen is zelfs voor ons een prachtige verrassing. De focus qua wedstrijden ligt nu op deelname aan CEI Ermelo. Aangezien deze wedstrijd over meerdere dagen wedstrijden organiseert lijkt het mooi daar optimaal met onze paarden gebruik van te maken.

Onze benjamin “Lorenzo” is nu in training om straks nog lekker even de wei op te gaan in de zomer.

Binnenkort komt “Tontaya de Garel” erbij op stal, onze nieuwe aanwinst.


31 dec 2017

2017 was voor ons in de sport een zeer mooi jaar. Imke Nederlands kampioen junioren, mooie wedstrijden in de emiraten, Polen, Australia, Frankrijk en Denemarken. Hopelijk brengt 2018 ons ook weer mooie momenten.

Helaas moeten we de grondlegger voor onze sport, moeder Gemma, sinds dit jaar missen. Zij was altijd vol energie om de familie te blijven motiveren wedstrijden te rijden, en het liefst ook nog te organiseren.

Op naar 2018, de eerste wedstrijd 10 februari in de woestijn van Abu Dhabi maar dan wel op de teamdjinti manier. Om zo ook inspirerend naar anderen aldaar te kunnen zijn7 nov 2016

Het endurancejaar 2016 hebben we afgesloten. Wij zijn wel zeer blij met dit jaar, Imke en Sjacour staan als beste nederlandse combinatie op de 19e plaats in de FEI junioren ranglijst.22 aug 2016

De voorbereidingen voor het EK zijn in volle gang. Samen met Frank Kuijpers en Sofie van Aggelen gaan anita en ik, Imke groomen in Portugal. De familie neemt de honneurs waar voor alle achterblijvende beesten.

Zoals nu gepland gaan we daarna met Sjabeka naar Madine (Fr) op 1 okt en op 15 oct naar fontainebleau (Fr) met bicri. Als het dan allemaal meezit gaan we in November naar Pontchateau (Fr)

poloequestreriofrio1160x400-2.png


22 Juni 2016

De planning gemaakt voor deel twee van het seizoen, wellicht komt er ook nog een deel 3

het idee is nu:

15 Juli CEN birstein 80 km met Sjabrak

week erna trainen met Sjacour in de Eifel

6 Aug CEI** Corlay Fr 120 Yr met Bisiriya 

13 aug CEI* Samorin of Euston Park met Sjabeka

4 sept CEI**** Rio Frio P met Sjacour

en later in het jaar hopelijk CEI met Durak

20 Juni 2016

Sjabeka heeft afgelopen zaterdag een eerste plaats behaald tijdens CEN Renkum. Imke reed met haar de 44 km. Ze kwam superfit binnen met mooie lage hartslagwaarden.

15 Mei 2016

Imke en Sjacour hebben CEIYJ** Ermelo met goed gevolg uitgereden. Ondanks dat Imke midden in haar examens zit heeft ze toch de tijd genomen om Sjacour zijn tweede CEI** van dit jaar te laten rijden. Een goed resultaat na 127km ipv de uitgezette 120. De laatste ronde bleek voor meer ruiters een probleem. Gevolg van een lintje die zich verschool achter natgeregend bos.

Nu weer concentreren op de examens. 

10 April 2016

Twee wedstrijden hebben we achter de rug, en wat voor een wedstrijden. Imke reed met ASE Bisiriya Hlayyil, van Talitha bakker een 80 km in Epe. Wellicht een combinatie met een duurzaam karakter.

Twee April reed Imke met Sjacour een CEI** 120 km met goed gevolg uit.


Nu voor Imke eerst de examen periode, en dan op naar Duitsland, Frankrijk, Amerika en wellicht nog meer.


2 Maart 2016

De trainingen zijn vol in gang. afgelopen weekend zijn Imke met Sjabeka en Sjacour aan het trainen geweest in Nijverdal. Durak mag nog iets langer voorbereiden op het seizoen.

Imke heeft de eerste grootactiviteit er al weer opzitten en dat in Abu Dhabi.

Hopelijk wordt het weer een fantastisch seizoen.8 nov 2015

Helaas is het europese wedstrijdseizoen ten einde. We maken ons op voor 2016 met Durak, Sjacour, Summer en Sjabeka.

Om de toekomst aan te kunnen blijven we op zoek naar sterke endusance paarden

1 nov 2015

De laatste maand was voor team djinti zeer divers. Durak reed met imke in fontainebleau, na de 2e vetgate besloot imke met hem de wedstrijd te stoppen. Ze vond hem op dat moment niet goed genoeg om de rit uit te rijden.

Met Sjabeka reed ze 84 km in Epe goed uit dat belooft nog het een en ander voor 2016.

Helaas leeft onze Djinti niet meer, nadat hij ons t/m 2006 over de hele wereld heeft gebracht van duitsland tot dubai heeft hij de afgelopen jaren zijn pensioen genoten in Saasveld. op 24 jarige leeftijd hebben we echter afscheid van hem moeten nemen.


17 aug 2015

Durak heeft de CEI** in het belgische Lanaken super goed uitgelopen

Sjabeka heeft de CEN klasse 2 in Kootwijkerbroek super uit gereden

17 mei 2015

Sjacour heeft zijn eerste FEI* wedstrijd verreden in het Duitse Kevelaer. Samen met onze Summer die door Marjolein gereden werd finshten ze als 5e en 6e in een mooi opbouwend tempo.


11 april 2015

Onze eerste CEI van 2015 is gepland, en dat in een week waar de Nederlandse Endurance vooral zich laat horen door rare communicatie praktijken. De sport kan zich vanuit plezier en mooie wedstrijden goed promoten, blijkbaar is het voor een aantal zeer belangrijk om zich te laten horen.

Men zou er goed aan doen om zich op de eigen beleving te gaan richten, en te genieten.

Als Sjacour zo fit blijft als hij nu is, start hij met anita in het Franse Rambouillet op de CEI*

Durak en Imke zijn volop in training om eind mei begin juni een CEI** te rijden.

Sjabeka en Imke maken sprongen vooruit, ook denken we erover om haar dit jaar in de endurance uit te brengen


Het zou mooi zijn als de nederlandse endurance ruiters zich dit jaar positief laten zien op de internationale wedstrijden. Waarbij samenwerking en plezier op de voorgrond staat. Voor ons blijven de tijden van het EK unchestown in herinnering waarbij het toenmalig kader (Vos,van Wijk, Lamsma en de Rooij) met elkaar werkte aan een mooie medaille 

15 jan 2015

Het seizoen is begonnen. Imke en Eric zijn bij de maktoum ride geweest. Daar deelgenomen en marijke Visser gegroomd. Een mooie start voor het nieuwe jaar. Veel ideeen opgedaan en ondertussen ook ons materiaal verbetert met behulp van Maximum

 

7 sept 2014

Imke en Durak trainen voor de CEI2* in Madine (Fr). Begin oktober zal deze plaatsvinden.


Rhazya is in November weer terug op stal zodat de wintertraining met haar opgepakt wordt.


6 sept 2014 Fasnatrail 2014

De fasnatrail is plotseling weer op ons pad gekomen. Na een slaaptoestand van ongeveer 3 jaar werd deze organisatie ineens weer wakker. Met veel plezier hebben we de CEI3* georganiseerd. In een tijdbestek van 8 dagen werd de grootste CEI ooit van Nederland gehouden.20 juni 2014


Sjacour en anita hebben de 82 km van grolloo gereden. Dit ging super goed. Hiermee heeft sjacour zijn kwalificatie voor een CEI* behaald.

Imke en Durak starten volgend weekend een CEN. 15 sept 2013

Het seizoen is nog lang niet voorbij, voorlopige planning

  29 sept Negrepelisse (FRA)

   5 okt Sant Agnant (FRA)

  19 okt Weissenhorn (GER)

  5 nov Pontchateau (FRA)

     dec  Brassillia (BRA)


8 sept 2013

Imke en Durak hun eerste CEI verliep helaas niet goed. Na 47 km kwam Durak te vallen. Imke besloot niet verder te rijden ivm een aantal schaafwonden aan de benen van het paard.

1 sept 2013

Sjacour en Endurance lijkt een goede combinatie. In Onstwedde liep hij zijn tweede klasse 2 en werd op de 44 km 1e. 

6 Aug 2013

De wedstrijd in Uddel was succesvol in alle opzichten. De organisatie was uitstekend. Het gaf de paarden de gelegenheid om in alle rust zich voor te bereiden. Sjacour brachten we voor het eerst in de Endurance aan de start, nadat hij zijn carriere op de baan beeindigd heeft. Hij startte met Anita de 2x 30km. Deed dit met super hartslagwaarden en voorbeeldig gedrag. Hij eindigde op een mooie 3e plaats.


Imke bracht haar Durak uit op de 84 km samen met Joyce vd berg die op onze Summer reed. Beiden reden met veel plezier de afwisselende route en eindigde respectievelijk op een 2e en 3e plaats.

7 Juli 2013

Rhazya heeft gisteren de 60km van Grolloo gewonnen. De testrit in voorbereiding op de 160 km in Duitsland in augustus verliep erg goed. Het plan om rhazya ook in een groep ervan weg te laten rijden en in daarnaast in tempo binnenkomen en zo snel mogelijk aan te bieden is daarmee geslaagd


vandaag Durak en Sjacoer samen getraind, na wat gespring van Durak (ja juist niet sjacour) konden de kerels het goed samen vinden.

Sjacour zal in Uddel de 2 x 30 km starten, Durak en Summer starten de 80km


13 juni 2013

Sinds vanavond is teamdjinti aangevuld met de mooie hengst Sjacour

1 juni 2013

Rhazya du Breuil heeft de 120 km van het Duitse Paaren im Glien super gereden. 

2 mei 2013

Ommen 59km gereden met Durak en Rhazya, ze hebben de wedstrijd heerlijk gereden. Door het mooie gebied van Ommen. Rhazya is nu aangemeld voor de CEI in Berlijn. Deze vind plaats op 1 juni. Durak en Summer komen in Nederland uit.

Vandaag bij Vera Klumper geweest, altijd zeer leerzaam.

Sjabeka heeft de smaak te pakken, rijd nu onstpannen met Anita op haar rug

17 mrt 2013

Sjabeka gaat super, is ondertussen erg op anita gericht en niet snel in de stress te krijgen. Wat een verschil met een paar maanden terug. Imke en Durak zijn lekker bezig samen een mooi duo. Winner laat zich niet kennen en probeert ook zijn energie kwijt te raken

De 37 jarige Loeloe is vanmiddag maar even met ons mee geweest, de honden uitlaten. Imke kon er zo'n beetje achteraan hangen. 


2 mrt 2013

Sjabeka nu met Anita onder het zadel nadat ze afgelopen jaar bij ons op stal kwam en het inrijden meer op rodeo leek, lijkt de ban gebroken

18 feb 2013

Sjabeka vandaag opgehaald, is nu ingereden. We zijn benieuwd hoe ze het gaat doen dit jaar. Durak en Imke vanmiddag getraind, evenals Rhazya en Winner de afgelopen dagen

10 feb. 2013

De sneeuw is deels spelbreker, gisteren Durak, Winner en Rhazya gereden.

3 feb 2013

Vanaf deze week worden de intensievere trainingen weer opgepakt, op naar leuke wedstrijden

First Post

De website is vernieuwd. Waarmee dit jaar team djinti iedereen op de hoogte houdt van zijn ontwikkelingen


© eric 2013